Agenda

Werkdag - Lenteschoonmaak in de Damvallei

Heel wat hooilanden moeten nog ontdaan worden van uitgewaaide takken en zelfs ontwortelde bomen.
We hopen op een grote opkomst, zodat we al onze hooilanden vrij kunnen maken ! Dit is noodzakelijk opdat de hooilanden deze zomer gemaaid kunnen worden. 
 
Praktisch : welkom op zaterdag 26 maart vanaf 09.00uur aan de Hauw. Vrijwilligers die met de auto komen, parkeren zich best in de Asserij ter hoogte van de onderdoorgang R4. De Hauw kan dan eenvoudig te voet bereikt worden.

Afhankelijk van de opkomst, delen we ons op in een aantal kleinere werkgroepjes.
We werken ook na de middag. We voorzien een hapje, soep en een drankje.

Wie het harde labeur niet ziet zitten, maar wel een steentje wil bijdragen op de werkdagen kan dit zeker doen ! We zoeken nog een vrijwilliger die de catering van de werkdagen op zich wil nemen.
Ben jij een kok die houdt van improviseren, veldkeukens opzetten, spek met eieren of andere eenvoudige maaltijden kan maken ? Dan ben jij de geknipte persoon.
Als veldkok kan je in de wintermaanden steeds rekenen op André en Vera die al jaren de beste soep van Gent en omstreken tot op onze werkdagen brengen, dus soep hoef je al niet meer te maken.


Sluit je later aan en zijn we nergens meer te bespeuren ? Heb je vragen?
Bel 0497 117 302  of mail naar maarten@damvallei.be

We voorzien zoals steeds werkmateriaal; eigen materiaal mag je uiteraard meebrengen.
Handschoenen, kleine takkenzaag, handbijltje, .. komen steeds van pas op winter werkdagen

De Damvallei is een zeer nat gebied !
Daarom raden we aan om waterdicht schoeisel te dragen. Bij zeer nat weer draag je best laarzen en is reserve kledij geen overbodige luxe.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Bestel snel via onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

ACTIVITEITEN

zo aug 14, 2022 @09:00 -
Maand"wandeling" Damvallei : een fietsverkenning !
zo aug 28, 2022 @13:00 -
Groot ZOMERFEEST in en om de tent
zo sept 11, 2022 @10:00 -
Maandwandeling Damvallei : Nazomer
 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad