Agenda

Werkdag Damvallei - Damvalleimeer

Het Damvalleimeer is één van de grote waterelementen die de Damvallei rijk is. Het meer is er gekomen door zandwinning voor de aanleg van de snelweg. Op zijn diepste punt is het 10-tallen meters diep. Jaarrond is het meer een toevluchtsoord voor talrijke watervogels waaronder visdief, kokmeeuw, ...

Reden genoeg om ook hier een werkdag te organiseren. Verschillende kleinere en grotere beheerwerken staan op de planning, voor elk wat wils.  
 


Praktisch : Jullie zijn meer dan welkom op zaterdag 26 februari vanaf 10.00uur aan de vogelkijkhut van het Damvalleimeer
Als je met de auto komt, kan je parkeren aan de sporthal Bergenmeers.
Interesse ? Schrijf je hier alvast in voor de werkdag.

Afhankelijk van de opkomst, delen we ons op in een aantal kleinere groepjes.
We werken ook na de middag. We voorzien daarom een hapje, soep en een drankje.

Wie het harde labeur niet ziet zitten, maar wel een steentje wil bijdragen op de werkdagen kan dit zeker doen! We zoeken nog iemand die de catering van de werkdagen op zich wil nemen.
Ben jij een kok die houdt van improviseren, veldkeukens opzetten, spek met eieren of andere eenvoudige maaltijden kan maken? Dan ben jij de geknipte persoon! Uiteraard kan je rekenen op een zeer enthousiaste bende vrijwilligers en behoort voorproeven tot een verplichte taak! 
Als veldkok kan je in de wintermaanden steeds rekenen op André en Vera die al jaren de beste soep van Gent en omstreken tot op onze werkdagen brengen, dus soep hoef je al niet meer te maken ;).

Sluit je later aan en zijn we nergens meer te bespeuren ? Heb je vragen?
Bel 0497 117 302  of mail maarten@damvallei.be

We voorzien zoals steeds werkmateriaal; eigen materiaal mag je uiteraard meebrengen.
Handschoenen, kleine takkenzaag, handbijltje, .. komt steeds van pas op winter werkdagen

De Damvallei is een zeer nat gebied !
Daarom raden we aan om waterdicht schoeisel te dragen. Bij zeer nat weer draag je best laarzen en is reserve kledij geen overbodige luxe.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Bestel snel via onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

ACTIVITEITEN

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad