Gedepubliceerd Verlopen

Jammie 03

Zondag 5 april 2020 werd het echt stil in de Damvallei. Helaas niet alleen door het mindere autoverkeer op het E17-R4 klaverblad ten gevolge van de Corona-maatregelen.
Neen, het werd ook echt stil in ons hart bij het vernemen van het overlijden van een van onze vrijwilligers van het eerste uur, Jean-Marie Heyerick.
Iedereen kende Jammie, zoals hij door de vrienden werd genoemd, als een van de vaste vrijwilligers. Een minzame werkkracht die zonder het hoogste woord te voeren het voorbeeld gaf en steeds voortwerkte. Zoals bijvoorbeeld bij het zeisen en hooien in de moeilijkst toegankelijke stukjes van de Damvallei.

Al vanaf de eerste werkdag in de Damvallei was hij als lid van -toen nog- Natuurreservaten vzw van de partij samen met zijn echtgenote Marleen De Bels, één van de sterkhoudsters van onze gidsenwerking.

Jammie was ook een begenadigd amateurfotograaf en toonde ons enkele jaren terug de jaarlijkse metamorfose van de Damvallei in de vier seizoenen. Met het overlijden van Jammie verdwijnt nu jammer genoeg een stukje Damvallei. Hoewel Jammie’s werk altijd zal voortleven.

Bedankt Jammie, en sterkte aan Marleen en de familie vanwege alle natuurliefhebbers.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Kijk snel op onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

ACTIVITEITEN

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad