Agenda

Werkdag Damvallei : beheerwerken

Zaterdag 21 augustus geven we er weerom een lap op !
We starten waar we de vorige werkdag geëindigd zijn : we ruimen de uitgewaaide takken op de 5 ha weide verder op en maaien de distels op de weide welke door onze harige vrijwilligers (de galloways) opgekuist zullen worden.
Wie de zeis nog eens van stal wil halen, kan zich hier dus volledig uitleven.
Afhankelijk van de opkomst, kunnen we met een aantal vrijwilligers een tweede maal het wandelpad dat start aan het Palinghuis maaien. Maar dat zullen we op de plaats van afspraak regelen.
 
Praktisch : we starten aan het toegangshek dat toegang geeft tot de 5ha wei, in de Schoofmeersstraat, op zaterdag 21 augustus vanaf 09.00uur. We ronden de werkdag rond de middag af.
Sluit je later aan en zijn we nergens meer te bespeuren ? Bel 0497117302 om te weten waar er op dat moment gewerkt wordt.
icon coronaproof small Inschrijven nog steeds verplicht

We voorzien zoals steeds werkmateriaal; eigen materiaal mag je uiteraard meebrengen.
Op deze werkdag komen hooivork, handschoenen, zeis, ... van pas.

Een tussendoortje met een drankje voorzien we om terug op krachten te komen.
's Middags voorzien we nog geen eten omdat we dit niet coronaproof kunnen organiseren.

De Damvallei is een zeer nat gebied ! Daarom raden we aan om waterdicht schoeisel te dragen. Bij zeer nat weer neem je best reserve kledij mee.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

Alvast de datum(s) voor komende werkdag(en) :

  •     25 september

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Kijk snel op onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad