Agenda

Maandwandeling Damvallei : Moeder verwenwandeling

Op Moederdag, zondag 10 mei wandelen we door de Bochten. We starten om 10.00uur aan de Meersakkerstraat te Destelbergen (op 100tal meter van bistro de Verseau).
Iedereen en in het bijzonder de vrouwelijke deelnemers zullen verwend worden door het aanschouwen van de bloemrijke hooilanden, een streling voor het oog.
Boeketjes, niet om te plukken, tieren er welig en zorgen voor een grote diversiteit in flora en fauna.

De wandeling duurt een tweetal uurtjes.
Het parcours is niet toegankelijk voor rolwagengebruikers.
Laarzen zijn een must.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei