Agenda

Werkdag in de Damvallei

We blijven hangen op de percelen van afgelopen werkdagen.
Er werd hier al enorm veel werk verzet dankzij jullie : prikkeldraad werd verwijderd, knotbomen geknot en sloten vrijgemaakt van jonge wilgenopslag.

De komende werkdag zetten we de laatste wilgen af en voeren we ze af, zodat de ploeg ze kan verhakselen.
Hector komt onze vrijwilligersbende versterken om het hout af te voeren. Wie waagt zich aan een wedstrijdje wilgen sleuren tegen Hector?

We spreken af aan den Borluut op zaterdag 22 februari vanaf 9u30

Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in brandhout, kunnen het hout onderling verdelen op de werkdag. We vragen enkel helpende handen in ruil !

We voorzien zoals steeds werkmateriaal, aangevuld met spijs en drank rond de middag.
De Damvallei is een zeer nat gebied ! Daarom raden we aan om waterdicht schoeisel te dragen.
Bij zeer nat weer houden een reserve trui en broek je warm.

Iedereen welkom om zich een halve of hele dag uit te leven in en voor de natuur!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei