Agenda

Maandwandeling Damvallei : Door de bomen de bossen zien

Zondag 9 februari genieten we van een wandeling met winterse taferelen. De bomen geven zich helemaal bloot, ze hebben al lang hun bladeren laten vallen. We wandelen rond het Damvalleimeer en  langs de Schoofmeers.

Afspraak om 10.00uur  aan het infobord aan het Damvalleimeer (Koedreef, Destelbergen).

De wandeling is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Wie een verrekijker heeft brengt hem mee !

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei