Agenda

Maandwandeling Damvallei : natwaterwandeling

Afspraak om 10.00uur aan de parking Stapsteen, tegenover brasserie Céline, Hooistraat 148 te Heusden.
Einde voorzien rond 13.00uur.

Water : het belang bij het ontstaan, beheer, behoud en de toekomst van de Damvallei.
We verkennen een nieuw gebied : de Damslootvallei. Bewonderen de Damsloot, het Damslootmeer en enkele turfputten. Kwaliteit, kwantiteit en soorten water.

Stevige wandelschoenen volstaan.
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei