Agenda

Maandwandeling Damvallei : Blauwe Knoop wandeling

Bij onze wandeling gaan we op zoek naar de Blauwe Knoop, de verdwenen gewaande prachtige plant die op de rode lijst staat en toch terug is in haar mooie habitatgebied ‘De Damvallei’ en er ons samen met haar lotgenoten laat genieten van de schitterende ‘Blauwe hooilanden’ van weleer.
Om haar te vinden hebben we wel stevig stapschoeisel nodig en bij regenweer zelfs laarzen !

Spijtig genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

André wacht jullie op, om 10.00uur op de hoek van de Asserij / Lagen Heirweg.
We zijn omstreeks 12.00uur terug.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei