Agenda

Maandwandeling Damvallei : pijlstaarttocht langs de Schelde

Zondag 13 januari maken we een fietstocht langs een aantal 'hotspots' voor wintervogels.

We starten aan het Schippershuizeke om 10.00u en bekijken er de overwinterende watervogels op de Schelde tussen Gentbruggebrug en de Ringvaart.
Ook bij de overwinterende smienten, pijlstaarten, krakeenden en wintertalingen op het Scheldemeer en het Damvalleimeer houden we een korte stop.

Bij slecht weer warme en regenbestendige kledij voorzien.
Uiteraard ook je fiets meebrengen. Een verrekijker zal zeker ook nuttig zijn !

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei