Agenda

Maandwandeling Damvallei: Fietsverkenning

De Damvallei is een groot natuurgebied met turfputten, sloten, hooilanden, bomenrijen en broekbossen.
Vandaag verkennen we dit rijk gevarieerde landschap met de fiets. De tocht is circa 13 km lang en we nemen rustig de tijd voor al het moois dat de Damvallei te bieden heeft.

Start om 9.00 uur, einde rond 12.00 uur.
Afspraak aan de parking achter de bibliotheek van Destelbergen, Dendermondesteenweg 420.
Breng uiteraard je fiets mee.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei