Agenda

Maandwandeling Damvallei: bloeimaand in de Damvallei
We spreken af om 10h met onze gids Marc M. aan de ASSERIJ in Laarne ( toegang naar de Hauw aan het metalen hek in de Hauwboswegel, naast de R4). We wandelen via de Eikendreef langs de weelderige hooilanden naar het knuppelpad in het broekbos om uiteindelijk langs de Lagen Heirweg terug te keren.

Bij nat weer zijn laarzen een must. Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Locatie Asserij Laarne (Hauwboswegel)

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei