Agenda

Werkdag in de Damvallei : knotten

Met het beheerteam willen we dit seizoen afkloppen op 100 geknotte bomen in de Damvallei.
Dit knotseizoen werden er al maar liefst 92 wilgen geknot door vrijwilligers, cursisten van Inverde en de houtzoekers van regionale landschappen Schelde-Durme.

Om de kaap van 100 knotbomen te bereiken spreken we op zaterdag 17 februari om 10.00uur opnieuw af ter hoogte van huisnummer 51 in de Damvalleistraat (GPS:51°02'58,01"NB - 3°48'19,88"OL).
Laarzen en warme kledij zijn geen overbodige luxe. Handschoenen en werkmateriaal worden door Natuurpunt voorzien, maar je mag gerust je eigen gerief meebrengen.

Natuurpunt voorziet een middagmaal : spek met eieren worden met veel liefde gebakken in de veldkeuken van Nico. Vera en André komen ons verwarmen met een heerlijke kom dampende soep. Kortom, genoeg om er na de middag nog eens stevig in te vliegen!

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen en weekeindes, of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

Memorandum verkiezingen 2018

Lees hier het verkiezingsmemorandum van Natuurpunt voor de gemeente Destelbergen.
We maakten ook een overzicht van de verkiezingsprogramma's in de gemeente.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei