Agenda

Maandwandeling Damvallei: Knappe kNoppen

We herkennen meestal de bomen door naar hun bladeren te kijken. Maar, wat als de bladeren allemaal afgevallen zijn, zoals in de winter?
De vorm of de schors, zal je antwoorden.
O.K. Maar dat is wel niet zo eenvoudig en meer iets voor echte kenners.

Er is echter een ander middel om bomen te herkennen in de winter. We gaan namelijk samen kijken naar de knoppen op de takken. De knoppen die reeds klaar zitten om volgende maand open te bloeien.
Vandaar het thema voor de wandeling : ‘Knappe knoppen.’
En wees verzekerd, er zitten er zéér knappe tussen.

Locatie parking restaurant Stapsteen Hooistraat 148, Destelbergen

Memorandum verkiezingen 2018

Lees hier het verkiezingsmemorandum van Natuurpunt voor de gemeente Destelbergen.
We maakten ook een overzicht van de verkiezingsprogramma's in de gemeente.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei