Agenda

Maand'wandeling' DV: Fietstocht wintervogels in de Damvallei
In het winterhalfjaar gaat een groot deel van onze eigen broedvogels warmere oorden opzoeken. Hun plaats wordt dan ingenomen door vogels uit het hoge noorden.
In de Damvallei en op de Schelde vinden we dan grote aantallen grondeleenden zoals Wintertaling, Pijlstaart, Slobeend. Overal horen we het dan het zachte gefluit van groepen Smienten die tijdens de dag uitrusten op de grote plassen van de Damvallei en 's nachts voedsel zoeken in de meersen. Ook kleinere aantallen duikeenden zoals Kuif- en Tafeleendjes kunnen we verwachten op het Damvallei- en Scheldemeer. En als het koud genoeg is duikt misschien ergens een Grote zaagbek of Nonnetje op. We maken een fietslus van een 3-tal kilometers met tussenstops aan het Scheldemeer, de Schottelham (de laatste nieuwe aankoop), het Damvalleimeer en via de Scheldeboorden terug.
We eindigen rond 12u aan het Schippershuis met een glas.
Wie een verrekijker heeft zal die zeker kunnen gebruiken; voor de anderen zullen enkele verrekijkers ter beschikking zijn
Locatie café Schippershuis, Scheldekant 19 in Destelbergen

Memorandum verkiezingen 2018

Lees hier het verkiezingsmemorandum van Natuurpunt voor de gemeente Destelbergen.
We maakten ook een overzicht van de verkiezingsprogramma's in de gemeente.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei